Tanımları Anlamak
Glukoz-fruktoz şurubu, izoglukoz, HFCS gibi terimler genellikle karıştırılır ve birbiri yerine kullanılır. Bu bölüm bu [...]
Haz
Bir Konuk Bir Konu: Prof. Dr. Aziz Tekin
Yağ tüketimi ile ilgili bilimsel gerçeklerden uzak bazı haber ve paylaşımlarla karşılaşmaktayız. Prof. Dr. Aziz [...]
May
Nişasta Bazlı Şeker Hakkındaki İddialara Cevaplar
Birçok gıdanın üretiminde tek başına veya sakarozla birlikte kullanılan bir şeker daha bulunmaktadır; bu şekere [...]
Nis
Avrupa Birliğinde (AB) Şeker Üretim Kotalarının Kaldırılması
”Avrupa Birliğinde (AB) Şeker Üretim Kotalarının Kaldırılması” Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları 1. AB [...]
Eki
Kafayı Karıştıran Şeker Tartışmaları
Prof. Dr. AZİZ EKŞİ Ankara Üniversitesi Gıda Müh. Bölümü Tartışma konusu bu kez şeker. Gıdadaki [...]
Tem
Nişasta Bazlı Şeker Bilgi Notu
Şeker nedir? Şeker kimyasal anlamıyla karbon, hidrojen ve oksijen atomlarının belirli bir düzende birleşerek oluşturduğu [...]
Tem
Ulusal Beslenme Platformu Kamuoyu Açıklaması
Son günlerde ülkemizde fruktoz ve nişasta bazlı şekerlerin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine yönelik tartışmalar [...]
Tem
Nişasta Bazlı Şekerler
Son dönemlerde gündeme gelen ve nişasta bazlı şekerleri (NBŞ) hedef alan açıklamaları ve gelişmeleri yakından [...]
Haz