Yüksek Ziraat Mühendisi

Sunar Topluluğu Kurucusu

Hayırsever Bir Gönül İnsanı

Çiftçinin Nuri Amcası

TBMM Üstün Hizmet Ödülü Sahibi

 

Hacı Nuri Çomu

Kurucumuz

Güvenilir, çalışkan, milli ve dini değerlerine bağlı bir manifaturacının oğlu olarak 1935 yılında Osmaniye’de dünyaya gelen Hacı Nuri Çomu, aslen Malatya Darendelidir. İlk ve ortaokulu Osmaniye’de tamamladı. Adana Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi’nden yüksek ziraat mühendisi olarak mezun oldu.

Lisans eğitimini tamamladıktan hemen sonra yoğun olarak ziraatla uğraşmaya başladı.

Gerek bahçe gerekse tarla bitkilerinin tarımıyla iştigal etti. Daha sonra kayınpederi Mehmet Nuri Sabuncu’yla birlikte Akdeniz İplik Fabrikası’nda yönetici olarak görev yaptı.

1974’te Sunar Çırçır ve Çeltik Fabrikası ile Sunar Topluluğu’nun temellerini atan Hacı Nuri Çomu, daha sonra un, yem, nişasta ve yağ sanayiinde yatırımlar yaptı.

Hayırsever bir insan olan Hacı Nuri Çomu, başta Adana ve Osmaniye’de yaptırdığı veya yapımına önemli katkılar sağladığı camiler, okullar, köprüler, hastaneler ve verdiği öğrenci bursları nedeniyle TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü ve bu ödülünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdimiyle aldı.

2018 yılında adı verilen Nuri Çomu Vakfı’yla hayır hizmetleri sürdürülen Hacı Nuri Çomu, 15 Aralık 2020’de aramızdan ayrıldı.

Merhum Hacı Nuri Çomu, özellikle tarıma dayalı sanayinin gelişmesi çerçevesinde çiftçi, yatırımcı, sanayici ve yönetici olarak çok sevdiği ülkesine yarım asrı aşkın süre hizmet etti.